Књига „ПОКЛАЊАМ ТИ СВОЈУ ТАЈНУ“, аутора Татјане Миланов, је потекла из жеље да се поезија да на креативан начин приближи савременом човеку. Она је заснована је на идеји да је у сваком човеку посејано семе песништа. Као што плешемо, или се бавимо спортом, или певамо без претензија да постанемо врхунски плесачи, спортисти или певачи, исто тако можемо и треба да схватимо поезију, јер она је храна за душу и живот сам. И сваки човек може и читати и писати и живети поезију, а како је приметио Хајдегер „догађа ли се песничко, човек на овој планети станује људски“.

gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
Књига се састоји из три дела:
1.     "Нит од душе саткана" - први део испуњавају стихови неафирмисаних аутора уз подршку афирмисаних;
2.     "Поезија као друштвена игра" - у другом делу представљена је поезија као друштвена игра, поезија стварана у групи, или у пару, настала из дружења и прожимања, из заједнички проведеног времена и размењивања енергија, идеја и емоција.
3.    "Из срца на лист папира" - ова књига је започета, а на читаоцима је да је доврше. Из тог разлога, у трећем делу, остављене су празне странице како би онај ко поклања ову књигу могао да поклони и део себе, на начин који му је близак, писањем стихова или кроз писмо, цртеж, прављењем колажа од фотографија, личних предмета, сличица, крпица... а исто тако онај коме је намењена може да буде творац, писац, играч и креатор свог јединственог примерка књиге, да испуњава странице, сам или са драгим особама (члановима породице, пријатељима), стварајући успомену за цео живот.

Књига „Поклањам ти своју тајну“ се налази у кутији оригиналног дизајна, са УСБ у облику хемијске оловке. На УСБ се налазе рецитоване песме из књиге уз музичку пратњу.

Књига издата уз подршку и у сарадњи са Министарством културе и информисања и Министарством просвете, науке и технолошког развоја

 

Издавач: „Хајде обрадуј дан“
 mt_ignore

Аутор:
Татјана Миланов

Сарадници на књизи:
Тања Радовић, Константин Ацевски, Иван Бекјарев, Дејан Јајчанин, Никола Марковић, Ђурђа Павловић

Аутори песама у књизи:
Тања Радовић, Константин Ацевски, Иван Бекјарев, Иван Јефтовић, Дејан Јајчанин, Никола Марковић, Ђурђа Павловић, Милан Шестић,  Младен Јеремић, Катарина Урошевић, Милан Јовановић, Бојана Јајчанин, Рајна Круљ, Татјана Миланов

Песме рецитовали:
Иван Јефтовић, Ђурђа Павловић, Милан Пајић, Владимир Тешовић, Татјана Миланов

Музика:
Иван Башић (клавир), Мина Ћурчин (виолина), Константин Ацевски (гитара)

Рецензија:
Добрица Ерић, Милосав Буца Мирковић

Илустрације:
Татјана Миланов

Дизајн:
Структура9 д.о.о.

Лектура:
Татјана Догдибеговић

Година издања: 
2013.