Вера у краљевству заборава  Вера у краљевству заборава  Вера у краљевству заборава  Вера у краљевству заборава

Представа „ВЕРА У КРАЉЕВСТВУ ЗАБОРАВА" нaмeњeнa je нajмлaђoj публици узрaстa oд 2. дo 12. гoдинe. Представа је едукативна са много оригиналних сонгова и кореографија, са 15 ликoвa кoje тумaчe четворо академских глумaца. У представи се појављује девојчица Вера, дечак Филип, бака-Ната, Чувар позоришта, Краљ Заборава, две слуге Краља Заборава, Бела Рада, Невен, шумска вила-Цвета, морнар Мрша, морнар Трша, Троглави змај, Размажена лутка, и Лептирко.

Високо на небу, у Краљевству Заборава, живи Краљ Заборава. Он узима од људи све што забораве. Зато је Чувар позоришта направио велики Чаробни ковчег у који је сместио све представе овога света како би их сачувао од Краља Заборава. Међутим, људи су почели да заборављају позориште и Чувар позоришта мора да преда Чаробни ковчег Краљу Заборава.

Чувар позоришта је јако тужан, неће више бити ни једне једине представе, позориште ће бити избрисано као да никад није ни постојало.

Али није све изгубљено. Помоћи ће му Вера, одважна и маштовита девојчица која много воли позориште, и са својим најбољим другом Филипом често прави представе. Вера креће у потрагу за Чаробним ковчегом у Краљевство Заборава. Деца јој се придружују и заједно путују кроз Заборављену шуму, где им помаже Шумску вила, Бела Рада и Невен, затим се нађу у Заборављеној боци на броду са морнарима, а потом у Чаробним печуркама код Размажене лутке...

Хоће ли Вера успети да се избори са свим препрекама у Краљевству заборава? Да ли ће стићи до Краља Заборава? Да ли ће успети да врати Чаробни ковчег Чувару позоришта? Или ће позориште заувек нестати?

Представа „ВЕРА У КРАЉЕВСТВУ ЗАБОРАВА" припремана је са жељом да се деци приближи позоришна уметност. Уз маштовите костиме и богату сценографију она води децу на чаробно путовање у коме машта постаје стварност. Њeнo извoђeњe трaje 55-60 минутa.

Представа је реализована уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Града Београда и компаније „НИС а.д. Нови Сад".

У прeдстaви игрajу:
Ташана Ђорђевић/Ђурђа Павловић (девојчица Вера)

Татјана Миланов (Бака Ната, вила Цвета, морнар 1, Размажена лутка)

Никола Марковић (дечак Филип, Чувар позоришта, Невен, змај, Лептирко)

Никола Симић (Краљ Заборава, Бела Рада, морнар 2)

Текст и режија:
Татјана Миланов и Никола Марковић

Музика:
Константин Ацевски

Сонгови:
Константин Ацевски, Иван Башић, Ана Костовска, Лазар Јованов, Никола Симић, Никола Марковић, Татјана Миланов, Ташана Ђорђевић

 Костим:
Јадранка Нанић Јовановић и Татјана Миланов

 Сценографија:
Бошко Воргучин и Татјана Миланов

 Анимације и филм:
Слободан Ж. Јовановић

 Дизајн светла:
Игор Ивановић

 Тон мајстор:
Кристина Млађеновић