Уг „Хајде обрадуј дан“ се бави едукацијом деце и младих о позоришној уметности и значају културе и уметности уопште кроз пројекте и едукативне радионице. У оквиру пројекта “Позориште училиште“ осмислили смо едукативну интерактивну радионицу “Позориште училиште“ у форми представе, која је намењена предшколцима и ученицима основних школа. У оквиру пројекта „#театракција" театар-акција-атракција реализује се радионица „Отворена врата театра“ која је намењена ученицима средњих школа.

Опширније...Радионица „ПОЗОРИШТЕ УЧИЛИШТЕ“ је намењена предшколцима и ученицима основних школа. Радионица, у форми представе, на креативан начин кроз интеракцију упознаје децу са позоришном уметношћу. Радионицу воде три радионичара, академска глумца;  у афирмативној атмосфери, кроз игру деца могу да науче како се понаша у позоришту, ко ради у позоришту, како се прави представа, каква позоришта постоје...

Опширније...Циљ радионице „ОТВОРЕНА ВРАТА ТЕАТРА“  је едукација средњошколаца о позоришној уметности и њеном значају, обезбеђивање бесплатних садржаја за квалитетно провођење слободног времена и омогућавање учешћа у креативном процесу стварања улоге или постављању сцене по избору уз менторство стручњака из области позоришне уметности.